TIPP: A”tej”alap átalakításával pisztácia tej is készíthető, érdemes kipróbálni nagyon finom italt kaphatunk. Ekkor a kókuszolaj elhagyható, illetve kevesebb kókuszreszelék is elég, 1-2 AP.
TIPP: natúr pisztáciát válasszunk, sózott nem jó ehhez a recepthez.
TIPP: ha még intenzívebb pisztácia ízt szeretnénk elérni, 3 AP pisztáciát is adhatunk a “tej”alaphoz.
TIPP: 40-42 fokot érdemes tényleg kivárni, nagyban befolyásolja a “joghurt” sikerességét a pontosan megválasztott hőfok.
TIPP: joghurt programnál a gép 8 órát ajánlt, azonban növényi “tejek”nél ez kevés lehet, ezért állítottam neki +1 órát, így szépen kanalazható “joghurtot” kaptam.
TIPP: a hűtési funkciót is bekapcsoltam a gépen, kb. 2 óra alatt lehűtötte 10 fok alá a gép a “joghurtot”, így már bátran raktam be a hűtőbe.
TIPP: másnap még kicsit sűrűsödött, az állag és íz pont olyan volt, mint amit elképzeltem. A színe kissé halvány zöldes, a pisztácia színére hasonlít.
TIPP: konjac liszt helyett lehet használni más sűrítőt is pl. nyílgyökérlisztet.
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu