Növényi sajthelyettesítő parmezán ízesítéssel
Recept nyomtatása
Egy finom sajthelyettesítő, ami jól olvasztható, sőt vissza is dermeszthető.
Mennyiség Előkészítés
1 közepes “sajthelyettesítőhöz” 20 perc
Pihentetés
6 óra
Mennyiség Előkészítés
1 közepes “sajthelyettesítőhöz” 20 perc
Pihentetés
6 óra
Növényi sajthelyettesítő parmezán ízesítéssel
Recept nyomtatása
Egy finom sajthelyettesítő, ami jól olvasztható, sőt vissza is dermeszthető.
Mennyiség Előkészítés
1 közepes “sajthelyettesítőhöz” 20 perc
Pihentetés
6 óra
Mennyiség Előkészítés
1 közepes “sajthelyettesítőhöz” 20 perc
Pihentetés
6 óra
Hozzávalók
Mennyiség: közepes “sajthelyettesítőhöz”
Elkészítés
  1. Elkeverjük, az agar-agar port -előírás szerint- 0,5 dl hideg vízzel vagy a növényi tejhelyettesítővel. A maradék vizet vagy a növényi italt felforraljuk és a forró italhoz öntjük az agar -agart, majd csomómentesre keverjük. Majd 2-3 percig forraljuk.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és krémes állagúra turmixoljuk .
  3. Kiolajozott formába öntjük és a hűtőbe rakjuk minimum 6 órára
  4. Ha megszilárdult, a formából kivesszük és almacsumázóval tetszőleges lyukakat fúrunk a sajtba.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

* A sajt nem paleo, de az érett sajtok okozzák a legkevesebb problémát, ezért egészséges (nem autoimmun beteg) embereknek olykor elfogadható. Szendi Gábor

**Laktózmentes sajtot két módon lehet készíteni: laktáz enzim hozzáadásával, vagy természetes úton, amikor az érlelésnek köszönhetően bomlik le a laktóz. Ez történik például az ementáli és a parmezán sajtok esetében. Általánosságban elmondható, hogy minél keményebb egy sajt, annál kevesebb laktózt tartalmaz. Szarvas Veronika, diplomás dietetikus

Te is készítenél a sajthoz finom tejmentes joghurthelyettesítő alapot? Kattints IDE!