Előkészítés | 20 perc |
Program idő/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
- 2 adag mogyoró ital szűrlemény lehet más szűrlemény is.
- 4 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 8 evőkanál eritrit
- 40 g kókuszzsír olvasztott
- 4 evőkanál víz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 kávéskanál konjac liszt
- 0,5 bio citrom leve
- 0,5 bio citrom reszelt héja
- 0,5 dl rum vagy vízbe kevert rum aroma
- 50 g mazsola lehet több, kevesebb ízlés szerint
- 200 g cukormentes sárgabarack lekvár ízlés szerint változtatható
- 100 g csokoládé
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A szűrleményt tegyük sütőbe körülbelül egy órára, 150 fokon szárítsuk meg, ha teljesen kiszáradt, késes aprítóban daráljuk lisztesre.
- A 4 tojássárgáját 40 g olvasztott kókuszzsírral és 4 evőkanál vízzel ugyancsak keverjük habosra.
- Keverjünk a tésztába a rumba áztatott és lecsepegtetett mazsolát.
- Az egészet tegyük egy szilikon formába (lehet kerek tortaforma, vagy szögletes, (de lehet belőle muffint is készíteni).
- Amint a csokimáz megdermedt, már szeletelhetjük is.
- A muffin ugyanígy készül, csak a csokimáz tetejére halmozzuk a kiskanál barack dzsemet, vagy tálaláskor kanalazzuk mellé a tányérra.
Megjegyzés
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!