Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 12 óra |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
Mandula ital
- 200 g blansírozott mandula 4 AP
- 65 g aranylenmag vagy cassava gari dara 1 AP
- 0,5 teáskanál só
- 20 g Gál glicin
- víz a maximum jelzésig
Krém
- 1 liter mandulaital
- 2 evőkanál Gál kollagén peptid
- 1/3 db joghurt baktérium kapszula
- 80 g kakaóvaj
- 30 g pektin
- 1 teáskanál konjac liszt
- 1 teáskanál xantán
- 1 teáskanál Gál glicin
- sárgabarack lekvár ízlés szerint
Hozzávalók
Mandula ital
Krém
|
Elkészítés
Mandulaital
- A mandulaital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
- Five grain/Dry bean program segítségével elkészítjük a tejhelyettesítőt.
- Ha készen van, leszűrjük.
Mandulakrém
- A mandulás aranylen italt leszűrjük és 42 fokra lehűtjük.
- Hozzáadjuk a mézet,a kollagént,az olvasztott kakaóvajat, összekeverjük.
- Beletesszük az oltóanyagot, melyet kevés vízben elkeverünk és hozzáadagoljuk a 42 fokos italhoz.
- Ezután a Vegital fermentáló tartályába öntjük, kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a joghurt helyettesítőnk.
- 1 teáskanál xantánt, 1 csapott teáskanál konjac lisztet és 1-2 teáskanál Gál glicint összekeverünk, majd 1 evőkanál joghurt helyettesítőt elegyítünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a többi krémhez öntjük.
- Csatos üvegbe kanalazzuk, hűtőben tároljuk fogyasztásig, (tovább sűrűsödik a tárolás alatt.)
- A képen látható pohárkrémnél egymásra rétegeztük a mandulakrémet és a sárgabarack lekvárt.
Megjegyzés
Te is készítenél egy finom mandulakrémet? Kattints IDE!