A mandulaital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
Five grain/Dry bean program segítségével elkészítjük a tejhelyettesítőt.
Ha készen van, leszűrjük.
Mandulakrém
A mandulás aranylen italt leszűrjük és 42 fokra lehűtjük.
Hozzáadjuk a mézet,a kollagént,az olvasztott kakaóvajat, összekeverjük.
Beletesszük az oltóanyagot, melyet kevés vízben elkeverünk és hozzáadagoljuk a 42 fokos italhoz.
Ezután a Vegital fermentáló tartályába öntjük, kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a joghurt helyettesítőnk.
1 teáskanál xantánt, 1 csapott teáskanál konjac lisztet és 1-2 teáskanál Gál glicint összekeverünk, majd 1 evőkanál joghurt helyettesítőt elegyítünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a többi krémhez öntjük.