Mandulakrém
Recept nyomtatása
Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mandulakrém
Recept nyomtatása
Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Hozzávalók
Mandula ital
Krém
Mennyiség: liter
Elkészítés
Mandulaital
  1. A mandulaital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  2. Five grain/Dry bean program segítségével elkészítjük a tejhelyettesítőt.
  3. Ha készen van, leszűrjük.
Mandulakrém
  1. A mandulás aranylen italt leszűrjük és 42 fokra lehűtjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet,a kollagént,az olvasztott kakaóvajat, összekeverjük.
  3. Beletesszük az oltóanyagot, melyet kevés vízben elkeverünk és hozzáadagoljuk a 42 fokos italhoz.
  4. Ezután a Vegital fermentáló tartályába öntjük, kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a joghurt helyettesítőnk.
  5. 1 teáskanál xantánt, 1 csapott teáskanál konjac lisztet és 1-2 teáskanál Gál glicint összekeverünk, majd 1 evőkanál joghurt helyettesítőt elegyítünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a többi krémhez öntjük.
  6. Csatos üvegbe kanalazzuk, hűtőben tároljuk fogyasztásig, (tovább sűrűsödik a tárolás alatt.)
  7. A képen látható pohárkrémnél egymásra rétegeztük a mandulakrémet és a sárgabarack lekvárt.
Megjegyzés

Te is készítenél egy finom mandulakrémet? Kattints IDE!