“Máktej”
Recept nyomtatása
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
“Máktej”
Recept nyomtatása
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: “száraz mag”, “gabonatej”, “soymilk”, “five grain”
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes textil szűrőn is átszűrni.
Megjegyzés

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje