“Máktej”
Recept nyomtatása
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
“Máktej”
Recept nyomtatása
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30
perc
Hozzávalók
100
g
kesudió
2 AP
50
g
mák
1 AP
30
g
rizs
vagy köles 0,5 AP
40
g
kókuszzsír
só
csipetnyi
1
evőkanál
Dia Wellness 1:4 édesítő
lehet eritrit is
víz
a minimum jelzésig
Mennyiség:
liter
Elkészítés
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: “száraz mag”, “gabonatej”, “soymilk”, “five grain”
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes textil szűrőn is átszűrni.
Megjegyzés
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje