Madártej
Recept nyomtatása
Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Mennyiség Előkészítés
4-5 20 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
4-5 20 perc
Program idő/főzés
30 perc
Madártej
Recept nyomtatása
Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Mennyiség Előkészítés
4-5 20 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
4-5 20 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
  3. Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
  4. A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
  5. A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
  6. Hozzáadjuk a lehűtött “tej”hez és lefuttatjuk a nyers programot.
  7. Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
  8. Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.
Megjegyzés

Nézd meg miben főztük a kókusztejet! Kattints IDE!