Kovászos uborka
Recept nyomtatása
A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
36-50 óra
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
36-50 óra
Kovászos uborka
Recept nyomtatása
A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
36-50 óra
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
36-50 óra
Hozzávalók
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
  2. A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
  3. A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
  4. A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
  5. A kész levet a zöldségekre öntjük.
  6. Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  7. Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.