Körte chutney (csatni) aszalt áfonyával
Recept nyomtatása
Körte chutney aszalt áfonyával
Sült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges íz kavalkád egyetlen kis üvegben! A frissen főzöttet választottuk, mivel télen is lehet körtét és almát kapni. Ehhez a recepthez a darálásmentes programot kell használni ( Silver-Chunky Soup, Rainbow-Chunky Soup, Glass főzőfejjel) 2 kis üveg lett belőle.
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. A körtét és az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és centis kockára vágjuk.
  3. A Vegital növényi italkészítő tartályba rakjuk, hozzáadjuk az áfonyát, a mazsolát és a finomra vágott chili paprikát.
  4. Az egész fahéjrúddal, a fehérborecettel, majd rárakjuk a darálásmentes főzőfejet, kiválasztjuk a csúszka segítségével a low (alacsony) hőfokot, és ezen főzzük 25 percig. Ha Rainbow, vagy Silver készülékünk van, akkor A Chunky soup programot válasszuk.
  5. Végül hozzáadjuk a mézet, a balzsam ecetet és a kevés vízben feloldott pektint, majd összekeverjük és kevergetjük, amíg besűrűsödik.
  6. A kész chutney-t tiszta üvegekbe rakjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Úgy tartósíthatjuk, mint bármilyen lekvárt, száraz dunsztba tesszük és benne hagyjuk lehűlni.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kíváncsi vagy mivel készítettük? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek