Sült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges íz kavalkád egyetlen kis üvegben! A frissen főzöttet választottuk, mivel télen is lehet körtét és almát kapni.
Ehhez a recepthez a darálásmentes programot kell használni ( Silver-Chunky Soup, Rainbow-Chunky Soup, Glass főzőfejjel)
2 kis üveg lett belőle.
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 4 db körte közepes nagyságú
- 1 db alma közepes nagyságú
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 közepes fej salottahagyma
- 25 g aszalt áfonya 1 kis maréknyi
- 25 g arany mazsola 1 kis maréknyi
- 1 db fahéjrúd
- 1 kávéskanál gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 130 ml fehérborecet
- 1 kiskanál méz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál Gál glicin
- 1 g himalája só csipetnyi
- 1 mokkáskanál pektin
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
- A körtét és az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és centis kockára vágjuk.
- A Vegital növényi italkészítő tartályba rakjuk, hozzáadjuk az áfonyát, a mazsolát és a finomra vágott chili paprikát.
- Az egész fahéjrúddal, a fehérborecettel, majd rárakjuk a darálásmentes főzőfejet, kiválasztjuk a csúszka segítségével a low (alacsony) hőfokot, és ezen főzzük 25 percig. Ha Rainbow, vagy Silver készülékünk van, akkor A Chunky soup programot válasszuk.
- Végül hozzáadjuk a mézet, a balzsam ecetet és a kevés vízben feloldott pektint, majd összekeverjük és kevergetjük, amíg besűrűsödik.
- A kész chutney-t tiszta üvegekbe rakjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Úgy tartósíthatjuk, mint bármilyen lekvárt, száraz dunsztba tesszük és benne hagyjuk lehűlni.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel készítettük? Kattints IDE!