A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel Koreában olyan, mint nálunk a lecsó: ahány ház, annyiféleképpen készítik. A lényeg, hogy rendkívül egészséges és nagyon finom, az illata pedig eléggé jellegzetes és erőteljes.
Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 28 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 10-12 db csíkokra szeletelt kínai kel levél
- 2 db közepes sárgarépa nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 100 g hónapos retek körülbelül 1 csokor, vékony csíkokra vágva, vagy jégcsap retek
- 1 db közepes lilahagyma vékony szeletekre vágva
- 4-5 db fokhagyma gerezd apróra felkockázva
- 2 cm gyömbér reszelve
- szárított morzsolt chili paprika ízlés szerint
- 0,5 evőkanál himalája só ízlés szerint
- 1 evőkanál méz bármilyen cukor megfelelő, ami táplálékul szolgál az erjesztő baktériumok számára
- 1 tasak DIY kimchi erjesztő kultúra,
- 2-3 dl víz
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A Kimchi programmal bármilyen zöldségből, gyümölcsből egyéni receptúra szerint összeállított erjesztett italok, ételek, savanyúságok készíthetők.
Megjegyzés
TIPP: ízesítésként használhatunk kifejezetten kimchi fűszerkeveréket is.
https://www.vegital.hu/fozesi-alapanyagok-kiegeszitok/bakterium-kulturak-fermentalashoz/kimchi-fuszerkeverek
Te is szeretnél ilyen finom vitamindús kimchit készíteni? Kattints IDE!