Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 400 g kelkáposzta
- 200 g batáta vagy 150 g burgonya
- 5 g só 1-2 kiskanál
- 30 g zsír
- 1-2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi majoranna
- őrölt köménymag csapott kávéskanál
- víz vagy alaplé a maximum jelzésig
- késhegynyi őrölt bors utólag keverjük a főzelékhez
- 1 teáskanál konjak liszt utólag keverjük a főzelékhez
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd vékony csíkokra szeljük, a batátát/burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk.
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és csontlével vagy vízzel felöntjük a maximum jelzésig. Elindítjuk a darabos leves programot.
- A kész, forró főzelékbe keverjük a törött borsot, a konjac lisztet.
- A kelkáposztát magyaros rántással is beránthatjuk. Sült kolbásszal, fasírozottal, vagy sült hússal kínáljuk. Vegetáriánusok számára a vega kolbász, zöldség fasírt lehet a jó megoldás.
Megjegyzés
11 hónapos kortól a babáknak is adható: mielőtt borsoznánk és konjac liszttel sűrítenénk, vegyük ki a főzelékből a babának való adagot, és adjunk hozzá darált főtt csirkehúst!
Egy kedves vásárlónk receptje