Kekszes gyümölcsös őzgerinc
Recept nyomtatása
Isteni nyári hűsítő desszert, ami egyben kellemes látványt is nyújt egy meleg napon.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 1-2 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 1-2 óra
Kekszes gyümölcsös őzgerinc
Recept nyomtatása
Isteni nyári hűsítő desszert, ami egyben kellemes látványt is nyújt egy meleg napon.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 1-2 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 1-2 óra
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A Silver Digital gépbe öntjük az 1.5 AP rizst, 1 AP kölest, 1 AP kókuszreszeléket, 1 evőkanál kókuszolajat, reszelt citromhéjat, 2 evőkanál cukorhelyettesítőt, 1 evőkanál juharszirupot, majd felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  2. Elindítjuk soymilk programot.
  3. Amikor a program lejár, egy elég sűrű masszát kapunk, amihez hozzáadjuk az 1.5 evőkanál agar-agart és összekevertetjük a tartályban. Majd a masszába belekavarjuk az apróra vágott barackot és málnát.
  4. Az őzgerinc formát semleges ízű olajjal kikenjük, de épphogy pár cseppet teszünk az egész formába. A masszát a formába öntjük és a legvégét a kekszekkel zárjuk le. Szorosan egymás mellé rakosgatjuk a kekszeket.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, így tökéletesen szeletelhető állagot kapunk. Amikor kivesszük a hűtőből, egy tálcára fordítjuk, óvatosan megütögetjük és leemeljük róla a formát.
Megjegyzés

GB. Beáta receptje-nyári receptverseny első helyezett