Hideg tejmentes uborkaleves
Recept nyomtatása
Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
5
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
5
perc
Hideg tejmentes uborkaleves
Recept nyomtatása
Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
5
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,3
l
10
perc
Program idő/főzés
5
perc
Hozzávalók
350
g
kígyóuborka
3
gerezd
fokhagyma
2
szál
újhagyma
2
szál
kapor
0.5
teáskanál
só
1
teáskanál
ételízesítő
1
csipetnyi
bors
1
db
lime leve
500
ml
növényi “joghurt”
300
ml
víz
100
g
kígyóuborka
a tálaláshoz
Mennyiség:
l
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a kaprot apróra vágjuk.
A hozzávalókat a 100 g kígyóuborka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Elindítjuk a Juice programot.
A program végeztével az uborkalevest egy zárható tálba öntjük és hozzáadjuk a félretett, felkockázott uborkát. Összekeverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők és az alapanyagok jól összeérjenek.