Habosítható mandula ital
Recept nyomtatása
Egy finom habos latte, capuccino, vagy kávé bearanyozza a reggeleket. Ez a mandula ital biztosan nem okoz csalódást. Tejhabosítóval csodálatos hab varázsolható belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
25 perc
Habosítható mandula ital
Recept nyomtatása
Egy finom habos latte, capuccino, vagy kávé bearanyozza a reggeleket. Ez a mandula ital biztosan nem okoz csalódást. Tejhabosítóval csodálatos hab varázsolható belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
25 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A rizst többször átöblítjük, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: “five grain”, Baby gép esetében “smooth soup”.
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
  5. Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy a mandula ital ne forró, de meleg legyen körülbelül 60-65 fokos.
  6. Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.
  7. A szűrleményből nagyon finom kenőkrém készíthető.