Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 300 g gomba
- 2 evőkanál kókuszolaj
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál ToTu krém exra + 1 evőkanál a díszítéshez
- csirkehús alaplé vagy zöldség alaplé a minimum jelzésig
Díszítéshez
- 1 kis csokornyi petrezselyemlevél
- 10 szál snidling
- 4 db rókagomba szárított (opcionális)
- 1 maréknyi szeletelt gomba
Hozzávalók
Díszítéshez
|
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, szeleteljük, a szárított gombát meleg vízbe áztatjuk félre rakjuk.
- A vörös hagymát apróra vágjuk.
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük az alaplével a minimum jelzésig. Hozzáadjuk a ToTu krém extrát, majd elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
- Ha szükséges ízesítjük (sóval,borssal).
- Egy maréknyi gombát zsiradék nélkül lepirítunk. Tálaláskor a leves tetejére pirított gombát és apróra vágott snidlinget, petrezselyemlevelet szórunk, és ToTu krém extrával gazdagítva tálaljuk.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)