A gesztenyéből, mazsolából és dióból készült desszert ital egy igazi ízkavalkád, amely magában hordozza az őszi és téli időszakok meleg hangulatát. A gesztenye kellemesen selymes textúrát kölcsönöz az italnak, míg a mazsola édes, gyümölcsös jegyeivel fokozza az ízharmóniát. A dió, ropogós, karakteres íze pedig izgalmas kontrasztot teremt az egyéb összetevőkkel. Ideális választás lehet a hideg estéken, amikor a desszert és ital összeolvad, hogy feledhetetlen élményt teremtsen.
Előkészítés | 5 perc |
Program idő/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 50 g sült gesztenye
- 50 g dió
- 30 g mazsola opcionális-elhagyható, akkor ennyivel több gesztenye kell bele)
- 8 g vaníliás cukor vagy eritrit
- 30 g juharszirup
- 1 g só (csipetnyi)
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
- Ha lejárt a program, akkor a Soymilk, vagy Five grain programon készre főzzük.
- A program lejárta után a kész italt leszűrjük. Ennél az italnál nagyon kevés szűrleményre lehet számítani.
- TIPP: Ebben az összeállításban a gesztenye, a dió és a mazsola egyaránt kiérződik az italból. Viszont, ha változtatunk a hozzávalók arányain, pl. egy kicsit több gesztenye, kevesebb dió, akkor új jelleget kapnak az ízek. Meg lehet bolondítani egy kis rummal-vagy rum aromával is.