“Földimogyorótej” és fahéjas csiga
Recept nyomtatása
Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30+45 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30+45 perc
“Földimogyorótej” és fahéjas csiga
Recept nyomtatása
Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30+45 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30+45 perc
Hozzávalók
Földimogyoró ital
Fahéjas csiga tészta
Töltelék
Mennyiség: liter
Elkészítés
Tészta
  1. A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
  2. A “tejet” meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk rá egy csipet cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
  3. A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a sót, a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk.
  4. Nagyon lágy tésztát fogunk kapni, és vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, vagy kézzel, de akkor jó 10-15 percig. Ne adjunk hozzá 1-2 kanálnál több lisztet.
  5. Ha kész, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket.
Töltelék
  1. A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kikeverjük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egy spatula segítségével elkenjük rajta a tölteléket. Szorosan feltekerjük, és 12 egyforma részre vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.
Megjegyzés

E. Rsk receptje