Fermentált torma
Recept nyomtatása
A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
Mennyiség Előkészítés
400 g 15 perc
Pihentetés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
400 g 15 perc
Pihentetés
28 óra
Fermentált torma
Recept nyomtatása
A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
Mennyiség Előkészítés
400 g 15 perc
Pihentetés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
400 g 15 perc
Pihentetés
28 óra
Hozzávalók
Felöntőlé
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. A tormát megtisztítjuk és lereszeljük. Érdemes jól szellőző helyen végezni ezt a műveletet, mert a hagymához hasonlóan irritálhatja szemünket.
  2. A reszelt tormát a Vegital fermentáló tartályába tesszük, hozzáadjuk a sót, a karikákra szeletelt fokhagymát, majd összekeverjük.
  3. Elkészítjük a felöntőlevet és a tormához öntjük.
  4. Kimchi programon 28 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
  5. Az elkészült tormához ízlés szerint adhatunk még pluszban ecetet, édesítőt.