Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 48 óra |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 10 db mentalevél (lehet több is)
- 1-2 db füge
- 1 kiskanál fahéj
- 2-3 cm gyömbér
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 1 kiskanál cukor
- 1 l szűrt víz
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A gyümölcsöket, hozzávalókat előkészítjük, a gyömbért kis kockákra vágjuk, majd a fermentáló tartályába tesszük őket.
- Az összetevőket felöntjük szűrt vízzel úgy, hogy a tartály pereméig érjen a folyadék.
- Átkeverjük, majd rátesszük a fermentáló tetejét. Rice Wine programon 48 órát erjesztjük.
- Ha lejárt a program leszűrjük. Az italt frissítőként fogyaszthatjuk, míg a gyümölcsöket felhasználhatjuk salátába, vagy főzési alapanyagként.
- Az italt fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
G.B. Beáta receptje