Fermentált csalamádé
Recept nyomtatása
Fermentált csalamádé
Sokunk kedvence a vitaminokban gazdag csalamádé. Ez a káposztás savanyúság amellett, hogy nagyon ízletes, színeivel igazán szemet gyönyörködtető látvány is. Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 28 óra
Mennyiség
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 28 óra
Mennyiség
Elkészítés
  1. Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk amíg levet ereszt.
  2. A zöldségeket előkészítjük, megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk.
  3. A kápia paprikát és a hegyes erős paprikát felkarikázzuk.
  4. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.
  5. A káposztához keverjük a paprikát, a sárgarépát,az uborkát és a fűszereket.
  6. Az összes hozzávalót (kb. 500 g) a Vegital fermentáló tartályába rakjuk,lenyomkodjuk és annyi vizet adunk hozzá,hogy a zöldségeket ellepje
  7. Fóliával lefedjük. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órára állítjuk.
  8. Ha lejárt a program, üvegekbe rakjuk, jól lezárjuk és hűtőben tároljuk felhasználásig. Érdemes megvárni fogyasztás előtt az 5. napot mert akkorra érik össze igazán.
  9. Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek