Felverhető “tejszín”/”tejszínhab”
Recept nyomtatása
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Felverhető “tejszín”/”tejszínhab”
Recept nyomtatása
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Hozzávalók
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: “kása”, “sűrítők”, “cereal”
  3. A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Ez a “tejszín” elég sűrű lesz, de ha szeretnénk még sűrűbbre, szűrést követően 0,5-1 kiskanál konjak liszttel és/vagy ugyanannyi xantánnal tovább sűríthetjük a “Nyers italok”/ “Juice” programmal.
Hab elkészítése
  1. A hab elkészítése kétféle módon történhet: konyhai elektromos habverővel/robotgéppel, illetve habszifonnal.
  2. A robotgép elég időigényes, körülbelül 8-10 percig kell habosítani a tejszín-helyettesítőt, hogy kemény habot kapjunk.
  3. Egyszerűbb megoldás a habszifon használata. Ilyenkor a szifonba tesszük 2-3 dl mennyiségű „tejszín”alapot, és belecsavarjuk a habpatront.
  4. Fontos! A habszifonban készült habot érdemes azonnal felhasználni, mert a hűtőben a nagy mennyiségű kókuszzsír annyira megkeményedhet, hogy a hab később már nehezen, vagy egyáltalán nem jön ki a palackból.
Megjegyzés

Te is szeretnél ilyen habos tejszínhelyettesítőt készíteni? Kattints IDE!