Epres köles “kefir”
Recept nyomtatása
Egy frissítő gyümölcsös desszert, ami akár reggelinek, de egy könnyed vacsorának is fogyasztható. Eper helyett használhatunk más gyümölcsöket is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 16 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 16 óra fermentálás
Epres köles “kefir”
Recept nyomtatása
Egy frissítő gyümölcsös desszert, ami akár reggelinek, de egy könnyed vacsorának is fogyasztható. Eper helyett használhatunk más gyümölcsöket is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 16 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 16 óra fermentálás
Hozzávalók
A krém alaphoz:
“Kefirhez”- a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Gyümölcsös “kefir”
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A “köles” krém alapanyagait a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Először összeturmixoljuk a Blend, vagy Fruit Juice funkcióval, majd elindítjuk a Soymilk programot.
  3. A kész krémet átszűrjük. Ha blansírozott mandulával dolgozunk, akkor nincs szükség szűrésre, mert alig keletkezik szűrlemény.
  4. Amíg a “kefir” alap hűl, előkészítjük a baktérium kultúrát. A bacit elkeverjük 0,5 dl vízben és hozzáadjuk a cukrot is.
  5. Az alapnak körülbelül 40 fokosnak kell lennie, ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ha elérte ezt a hőmérsékeletet, hozzáöntjük az előkészített baktérium elegyet, majd a fermentáló tartályába adagoljuk.
  6. A fermentálón Kimchi programon 16 órát erjesztjük és benyomjuk a Cooling funkciót is.
  7. A program lejárta után a már kész, savanyú “kefirhez” turmixoljuk az epret, vagy az általunk választott gyümölcsöt.