Előkészítés | 20 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Tésztához
- 150 g Szafi édes sütemény lisztkeverék
- 100 g darált dió
- 6 db tojás
- 5 g szódabikarbóna
- 2 g aszkorbinsav
- 1 kávéskanál almaecet
- 35 g kókuszolaj
Töltelékhez
- 100 g dió ital szűrlemény
- 150 g kókuszolaj
- 2 db tojássárgája
- 100 g kókuszvirágcukor porrá őrölve
- 2 g vaníliapor vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
- 50 ml feketekávé friss főzés
- 100 g darabolt dió
- 2 kiskanál rumaroma
- 50 g eritrit porrá őrölve
Csokimázhoz
- 35 g kakaó
- 70 g kókuszolaj
- 50 g eritrit
- 50 ml víz
Hozzávalók
Tésztához
Töltelékhez
Csokimázhoz
|
Elkészítés
Tészta
- A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
- Kettéválasztjuk a tojásokat, külön tálba folyatjuk a fehérjét, egy másikba a sárgáját.
- Elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és az aszkorbinsavval, majd hozzáadjuk a tojás sárgájához.
- Hozzáöntjük az almaecetet, a darált diót, és a zsiradékot, valamint a felvert tojáshab felét és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges lazítani a tésztát, kevés vizet adhatunk hozzá.
- A tojáshab másik felét egy habverővel, laza mozdulatokkal, könnyedén keverjük a tésztához, hogy a hab ne törjön össze.
- Végül tűpróbával meggyőződünk arról, hogy a tészta belseje is megsült-e, ha igen, kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Csokimáz
- A csokimáz összetevőit alacsony hőfokon összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás
- Ráhelyezzük a másik lapot és azt is megkenjük a krém második felével.
Megjegyzés
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!