Diós gesztenyegolyók
Recept nyomtatása
A gesztenyegolyók alapja egy dió alapú növényi tejhelyettesítő. A szűrlemény felhasználásával készültek ezek a finom, sütés nélküli, vegán golyócskák.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Diós gesztenyegolyók
Recept nyomtatása
A gesztenyegolyók alapja egy dió alapú növényi tejhelyettesítő. A szűrlemény felhasználásával készültek ezek a finom, sütés nélküli, vegán golyócskák.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Hozzávalók
“Diótej”
Golyók:
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Először megfőzzük a dió italt a Vegital növényi itakészítőben. Program: “száraz mag”, “áztatott mag”, “gabonatej”, “soymilk”, “five grain”.
  2. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  3. Közben beáztatunk forró vízbe 2 szem Medjool datolyát. Mikor a program lejárt és a tejet is leszűrtük, a datolyákról leöntjük a vizet. Teszünk hozzá 40 gramm főtt gesztenyét, a dió italból 30 grammot és két kupak rumaromát, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Ezt hozzáadjuk a megmaradt szűrleményhez. Összekeverjük, majd 35 gramm Szafi free darált ripszet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Ebből a mennyiségből 6 db golyó lett, megforgatjuk darált dió-Szafi 5x-ös édesítő keverékében és hűtőbe tesszük.
Megjegyzés

K. H. Petra receptje- Őszi receptverseny