Akinek volt már szerencséje Kínában járni, az tudja, hogy mekkora kultúrája van az italbároknak. Mangó juice bárok, szója/kókusztej italozók, bubble milk üzletek sokasága várja a hatalmas tömegeket nap, mint nap. Ahogy haladunk végig az utcákon szinte mindenki egy poharat szorongat, amelyből néha-néha felszürcsöl egy kis színes, vagy érdekes, bogyós italt.
A buborék tea, vagy más néven „gyöngytea”, az 1980-as években indult hódító útjára Ázsiában és azóta is töretlen a sikere. Sorra alakulnak a csak és kizárólag bubble tea/bubble milk italra specializálódott bárok, amelyekben te magad határozhatod meg az ital édességét, hőfokát és ízvilágát is.
Hazánkban is egyre népszerűbb ez a laktató finomság, de ha megkóstolod, biztosan te is rajongója leszel.
Előkészítés | 2 perc |
Program idő/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
főre
|
Hozzávalók
Tápióka gyöngyök
- 100 g tápiókagyöngy (fehér, vagy fekete)
- 1000 ml víz
Bubble milk
- 3 dl növényi ital
- 1 kiskanál eritrit vagy méz
- 3-4 evőkanál főtt tápiókagyöngy
- szörp vagy szirup ízlés szerint
Hozzávalók
Tápióka gyöngyök
Bubble milk
|
Elkészítés
- Az első lépés, hogy a tápiókát meg kell főzni. A gyöngyöket forrásban lévő vízbe tesszük. Legalább 8-10 x annyi vizet adagoljunk, mint tápiókát.
- Körülbelül 40 percig főzzük, úgy hogy folyamatosan forrjon, a gömbök keringjenek. Ha a gyöngyök már átlátszóak, leszűrjük, mint a tésztát és hideg vízben leöblítjük.
- Az összeállításnál a pohár aljába kerülnek a gyöngyök, önthetünk rá egy pici szirupot, majd a növényi tejhelyettesítő következik. Ha szirup is kerül a bubble milk-be akkor semleges, ha ízesítetlen gyöngyöket használunk ízesebb tejpótlót javaslunk.