Bubble milk -boba “tej”
Recept nyomtatása
Akinek volt már szerencséje Kínában járni, az tudja, hogy mekkora kultúrája van az italbároknak. Mangó juice bárok, szója/kókusztej italozók, bubble milk üzletek sokasága várja a hatalmas tömegeket nap, mint nap. Ahogy haladunk végig az utcákon szinte mindenki egy poharat szorongat, amelyből néha-néha felszürcsöl egy kis színes, vagy érdekes, bogyós italt. A buborék tea, vagy más néven „gyöngytea”, az 1980-as években indult hódító útjára Ázsiában és azóta is töretlen a sikere. Sorra alakulnak a csak és kizárólag bubble tea/bubble milk italra specializálódott bárok, amelyekben te magad határozhatod meg az ital édességét, hőfokát és ízvilágát is. Hazánkban is egyre népszerűbb ez a laktató finomság, de ha megkóstolod, biztosan te is rajongója leszel.
Mennyiség Előkészítés
1 főre 2 perc
Program idő/főzés
20 perc
Mennyiség Előkészítés
1 főre 2 perc
Program idő/főzés
20 perc
Bubble milk -boba “tej”
Recept nyomtatása
Akinek volt már szerencséje Kínában járni, az tudja, hogy mekkora kultúrája van az italbároknak. Mangó juice bárok, szója/kókusztej italozók, bubble milk üzletek sokasága várja a hatalmas tömegeket nap, mint nap. Ahogy haladunk végig az utcákon szinte mindenki egy poharat szorongat, amelyből néha-néha felszürcsöl egy kis színes, vagy érdekes, bogyós italt. A buborék tea, vagy más néven „gyöngytea”, az 1980-as években indult hódító útjára Ázsiában és azóta is töretlen a sikere. Sorra alakulnak a csak és kizárólag bubble tea/bubble milk italra specializálódott bárok, amelyekben te magad határozhatod meg az ital édességét, hőfokát és ízvilágát is. Hazánkban is egyre népszerűbb ez a laktató finomság, de ha megkóstolod, biztosan te is rajongója leszel.
Mennyiség Előkészítés
1 főre 2 perc
Program idő/főzés
20 perc
Mennyiség Előkészítés
1 főre 2 perc
Program idő/főzés
20 perc
Hozzávalók
Tápióka gyöngyök
Bubble milk
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. Az első lépés, hogy a tápiókát meg kell főzni. A gyöngyöket forrásban lévő vízbe tesszük. Legalább 8-10 x annyi vizet adagoljunk, mint tápiókát.
  2. Körülbelül 40 percig főzzük, úgy hogy folyamatosan forrjon, a gömbök keringjenek. Ha a gyöngyök már átlátszóak, leszűrjük, mint a tésztát és hideg vízben leöblítjük.
  3. A kész tápiókagyöngyöket szirupba, vagy szörpbe áztatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  4. Az összeállításnál a pohár aljába kerülnek a gyöngyök, önthetünk rá egy pici szirupot, majd a növényi tejhelyettesítő következik. Ha szirup is kerül a bubble milk-be akkor semleges, ha ízesítetlen gyöngyöket használunk ízesebb tejpótlót javaslunk.
  5. A tálaláshoz vastagabb átmérőjű szívószálat kínáljunk, amin kényelmesen átférnek a gyöngyök.