Almás céklakrémleves
Recept nyomtatása
Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Almás céklakrémleves
Recept nyomtatása
Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát apróra vágjuk. A megtisztított almát, és a sárgarépát is kockára vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót (a totu krém kivételével) a Vegital növényi italkészítőbe tesszük és feltöltjük a 2 dl húsleves alaplével és a “mandulatejjel” a maximum jelzésig.
  4. Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  5. Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, a ToTu krém extrával kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz.
  6. Aprított petrezselyemlevéllel és ToTu krém extrával díszítjük.