Rebarbaraleves
A rebarbara savanykás ízű, piros szárú zöldség, mégis inkább gyümölcsként használjuk fel desszertekhez és édes leveshez. Gazdag C-vitaminban és rostokban. Egy nagyon finom, krémes levest főztünk belőle, ami behűtve ideális választás egy melegebb napon.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 l
Alapanyagok
- 150 g rebarbara (hámozva)
- 70 g cukor/eritrit
- 1 csipetnyi só
- 2 dl kesudió "tejszín"
- 1-2 csepp citromlé
- 20 g tápióka keményítő
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a Cream Soup programot.
-
Az elkészült levest melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.