Quinoa ital

Quinoa ital

Finom, krémes tejhelyettesítő quinoából. A Dél- Amerikából származó quinoa az inkák kincse- ként ismert, ők szent növénynek tartották, és úgy vélték, harcosaik a quinoa fogyasztásának köszönhetik kiemelkedő energiájukat, és gyors gyógyulási képességüket. Ízvilága a kuszkuszra, valamint kicsit a dióra emlékeztet, kiválóan helyettesíthetjük vele a rizst, nem csak a tejpótló italok készítésekor, de akár köretként való felhasználásakor is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 46 g quinoa
  • 70 g kókuszreszelék
  • 0,5 mokkáskanál
  • 2 evőkanál Olajessimo vagy Paleolaj, kókuszzsír
  • 1 evőkanál eritrit opcionális
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A quinoa magot folyó víz alatt egy apró lyukú szitában jó alaposan, többször átmossuk.
  2. A Vegital növényi italkészítőbe rakjuk az összes hozzávalót és felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  3. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  4. Ha lejárt a program, leszűrjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek