Go Back
+ servings
Print

Quinoa ital

Finom, krémes tejhelyettesítő quinoából. A Dél- Amerikából származó quinoa az inkák kincse- ként ismert, ők szent növénynek tartották, és úgy vélték, harcosaik a quinoa fogyasztásának köszönhetik kiemelkedő energiájukat, és gyors gyógyulási képességüket. Ízvilága a kuszkuszra, valamint kicsit a dióra emlékeztet, kiválóan helyettesíthetjük vele a rizst, nem csak a tejpótló italok készítésekor, de akár köretként való felhasználásakor is.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

Instructions

  • A quinoa magot folyó víz alatt egy apró lyukú szitában jó alaposan, többször átmossuk.
  • A Vegital növényi italkészítőbe rakjuk az összes hozzávalót és felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  • Ha lejárt a program, leszűrjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Notes

Mojzes Éva receptje