Pirított mogyorós desszert ital
Földimogyoró ital receptünket nagy siker övezte, ezért kicsit bolondítottunk a recepten és finom desszert italt készítettünk.
Ezúttal megpirítottuk a földimogyorót és egy kis karamellás ízvilágot és kakaót csempésztünk az alapanyagok közé. Nagyon jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
A pirított mogyoróhoz
- 70 g földimogyoró sós, vagy natúr
- 30 g kókuszvirágcukor vagy nádcukor
- 1 dl víz
Az italhoz
- 70 g karamellás pirított földimogyoró
- 36 g kókuszreszelék
- 25 g rizs
- 10 g kakaópor
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
Karamellizált pirított földimogyoró
-
Az első lépésben elkészítjük a karamellás pirított mogyorót.
-
Vegyünk elő egy serpenyőt, és közepes vagy annál picit alacsonyabb lángon hevítsük fel. Az olajos magvak pirításához nincs szükség zsiradékra.
-
Szórjuk bele a magokat a serpenyőbe, majd gyakori rázogatás vagy kevergetés mellett pirítsuk őket addig, amíg szép, arany-barnás színt kapnak. A kész pirított mogyorónak isteni az illata, innen is tudjuk, hogy megfelelő.
-
Ha megpirult a földimogyoró, adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot, várjunk 1-2 percet, míg kicsit karamellizálódik, közben kevergessük, nehogy odakapjon.
-
Adjunk hozzá 1 dl vizet és főzzük pár percig.
Pörkölt földimogyoró ital
-
A pörkölt földimogyorós keveréket tegyük a Vegital növényi italkészítő tartályába a többi hozzávalóval együtt.
-
Indítsuk el először a Juice vagy a Blend programot.
-
A program végeztével indítsuk el a Five grain, vagy a Soymilk funkciót.
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a Vegital szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Melegen és hűtve is egyaránt finom. Hűlés közben tovább sűrűsödik.
Jegyzetek
TIPP:
- A recept egyszerű pörkölt mogyoróval is működik, ha nem szeretjük a karamellás ízt.
- A kakaó helyettesíthető karobporral is.
- A kókuszvirágcukor helyett használhatunk nádcukrot.
- A szűrleményből nagyon finom kekszet lehet sütni.