Go Back
+ servings
Nyomtatás

Pirított mogyorós desszert ital

Földimogyoró ital receptünket nagy siker övezte, ezért kicsit bolondítottunk a recepten és finom desszert italt készítettünk. Ezúttal megpirítottuk a földimogyorót és egy kis karamellás ízvilágot és kakaót csempésztünk az alapanyagok közé. Nagyon jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

A pirított mogyoróhoz

  • 70 g földimogyoró sós, vagy natúr
  • 30 g kókuszvirágcukor vagy nádcukor
  • 1 dl víz

Az italhoz

  • 70 g karamellás pirított földimogyoró
  • 36 g kókuszreszelék
  • 25 g rizs
  • 10 g kakaópor
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

Karamellizált pirított földimogyoró

  1. Az első lépésben elkészítjük a karamellás pirított mogyorót.
  2. Vegyünk elő egy serpenyőt, és közepes vagy annál picit alacsonyabb lángon hevítsük fel. Az olajos magvak pirításához nincs szükség zsiradékra.
  3. Szórjuk bele a magokat a serpenyőbe, majd gyakori rázogatás vagy kevergetés mellett pirítsuk őket addig, amíg szép, arany-barnás színt kapnak. A kész pirított mogyorónak isteni az illata, innen is tudjuk, hogy megfelelő.
  4. Ha megpirult a földimogyoró, adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot, várjunk 1-2 percet, míg kicsit karamellizálódik, közben kevergessük, nehogy odakapjon.
  5. Adjunk hozzá 1 dl vizet és főzzük pár percig.

Pörkölt földimogyoró ital

  1. A pörkölt földimogyorós keveréket tegyük a Vegital növényi italkészítő tartályába a többi hozzávalóval együtt.
  2. Indítsuk el először a Juice vagy a Blend programot.
  3. A program végeztével indítsuk el a Five grain, vagy a Soymilk funkciót.
  4. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a Vegital szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  5. Melegen és hűtve is egyaránt finom. Hűlés közben tovább sűrűsödik.

Jegyzetek

TIPP:

  • A recept egyszerű pörkölt mogyoróval is működik, ha nem szeretjük a karamellás ízt.
  • A kakaó helyettesíthető karobporral is.
  • A kókuszvirágcukor helyett használhatunk nádcukrot.
  • A szűrleményből nagyon finom kekszet lehet sütni.