Földimogyoró ital receptünket nagy siker övezte, ezért kicsit bolondítottunk a recepten és finom desszert italt készítettünk.
Ezúttal megpirítottuk a földimogyorót és egy kis karamellás ízvilágot és kakaót csempésztünk az alapanyagok közé. Nagyon jól habosítható.
Az első lépésben elkészítjük a karamellás pirított mogyorót.
Vegyünk elő egy serpenyőt, és közepes vagy annál picit alacsonyabb lángon hevítsük fel. Az olajos magvak pirításához nincs szükség zsiradékra.
Szórjuk bele a magokat a serpenyőbe, majd gyakori rázogatás vagy kevergetés mellett pirítsuk őket addig, amíg szép, arany-barnás színt kapnak. A kész pirított mogyorónak isteni az illata, innen is tudjuk, hogy megfelelő.
Ha megpirult a földimogyoró, adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot, várjunk 1-2 percet, míg kicsit karamellizálódik, közben kevergessük, nehogy odakapjon.
Adjunk hozzá 1 dl vizet és főzzük pár percig.
Pörkölt földimogyoró ital
A pörkölt földimogyorós keveréket tegyük a Vegital növényi italkészítő tartályába a többi hozzávalóval együtt.
Indítsuk el először a Juice vagy a Blend programot.
A program végeztével indítsuk el a Five grain, vagy a Soymilk funkciót.
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a Vegital szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Melegen és hűtve is egyaránt finom. Hűlés közben tovább sűrűsödik.
Jegyzetek
TIPP:
A recept egyszerű pörkölt mogyoróval is működik, ha nem szeretjük a karamellás ízt.
A kakaó helyettesíthető karobporral is.
A kókuszvirágcukor helyett használhatunk nádcukrot.