https://www.youtube.com/watch?v=7RMnF4xMXeU
Pisztácia "joghurt"
Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek.
Elkészítési idő 1 minute
Főzési idő 8 minutes
Összes idő 9 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.2 l
Alapanyagok
Pisztácia"tejszín"
- 75 g pisztácia
- 50 g rizs
- 50 g kókuszzsír
- 20 g eritrit
- 1 g só
- víz a minimum-maximum jelzés közé
Joghurtpótló
- 1 l "joghurt" alap (az elkészült és kihűlt tejszínhelyettesítő)
- 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
- 1 tk cukor
- 0,5 dl víz
Így készítsd!
-
Először elkészítjük a joghurt alapját, azaz a pisztácia"tejszínt". Minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítőnk tartályába teszünk, és elindítjuk a Cereal programot.
-
Ha lejárt a program, öntsük az elkészült italt egy edénybe és várjuk meg míg langyosra hűl. Ez azért fontos, mert ha túl forró a "tejszín", elpusztulhatnak a baktériumok.
-
Ha kihűlt az ital, öntsük a Vegital fermentáló tartályába. A 0,5 dl vízben jól keverjük el a baktérium kultúrát, és ezt is öntsük az alaphoz, a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze.
-
Tegyük a fermentálóra a tetejét, és indítsuk el a 8 órás Joghurt programot. Nyomjuk be a Cooling programot is.
-
Granolával, gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom.