Pisztácia „joghurt”

https://www.youtube.com/watch?v=7RMnF4xMXeU

Pisztácia "joghurt"

Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek.
Elkészítési idő 1 minute
Főzési idő 8 minutes
Összes idő 9 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.2 l

Alapanyagok

Pisztácia"tejszín"

  • 75 g pisztácia
  • 50 g rizs
  • 50 g kókuszzsír
  • 20 g eritrit
  • 1 g
  • víz a minimum-maximum jelzés közé

Joghurtpótló

  • 1 l "joghurt" alap (az elkészült és kihűlt tejszínhelyettesítő)
  • 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl víz

Így készítsd!

  1. Először elkészítjük a joghurt alapját, azaz a pisztácia"tejszínt". Minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítőnk tartályába teszünk, és elindítjuk a Cereal programot.
  2. Ha lejárt a program, öntsük az elkészült italt egy edénybe és várjuk meg míg langyosra hűl. Ez azért fontos, mert ha túl forró a "tejszín", elpusztulhatnak a baktériumok.
  3. Ha kihűlt az ital, öntsük a Vegital fermentáló tartályába. A 0,5 dl vízben jól keverjük el a baktérium kultúrát, és ezt is öntsük az alaphoz, a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze.
  4. Tegyük a fermentálóra a tetejét, és indítsuk el a 8 órás Joghurt programot. Nyomjuk be a Cooling programot is.
  5. Granolával, gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek