Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek.
1l"joghurt" alap(az elkészült és kihűlt tejszínhelyettesítő)
1adagolókanáljoghurt baktérium kultúra
1tkcukor
0,5dlvíz
Így készítsd!
Először elkészítjük a joghurt alapját, azaz a pisztácia"tejszínt". Minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítőnk tartályába teszünk, és elindítjuk a Cereal programot.
Ha lejárt a program, öntsük az elkészült italt egy edénybe és várjuk meg míg langyosra hűl. Ez azért fontos, mert ha túl forró a "tejszín", elpusztulhatnak a baktériumok.
Ha kihűlt az ital, öntsük a Vegital fermentáló tartályába. A 0,5 dl vízben jól keverjük el a baktérium kultúrát, és ezt is öntsük az alaphoz, a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze.
Tegyük a fermentálóra a tetejét, és indítsuk el a 8 órás Joghurt programot. Nyomjuk be a Cooling programot is.
Granolával, gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom.