Pikáns kukorica krémleves
Egyszerű, krémes, kukoricaleves. Aki a kukoricát szereti, biztosan ezt a levest is imádni fogja. Egy kis változatosság a mindennapokban. Próbáljátok ki bátran.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 450 g kukorica (friss főtt kukorica, vagy konzerv)
- 50 g kókuszreszelék
- 30 g rizs (vagy 1 db közepes méretű burgonya)
- 50 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 db bio citrom leve
- 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 3 teáskanál ételízesítő
- 2 teáskanál kurkuma
- 0,5 teáskanál cayenne bors
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál bors ízlés szerint
- víz a maximum jelzésig
- 1 dl növényi krém
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába öntjük.
-
Elindítjuk a Krémleves/Cream soup vagy Corn Juice programot.
-
A program végeztével, a kész levest átszűrjük, hogy ne maradjanak benne héj darabkák.
-
A leszűrt levest visszaöntjük a tartályba, majd hozzá turmixoljuk a növényi krémet/kókusztejszínt a Fruit Juice funkcióval.
-
A levest tálalhatjuk levesgyönggyel, zöldfűszerekkel, pirított magvakkal, reszelt sajttal, pattogatott kukoricával.
Jegyzetek
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu