Go Back
+ servings
Print

Pikáns kukorica krémleves

Egyszerű, krémes, kukoricaleves. Aki a kukoricát szereti, biztosan ezt a levest is imádni fogja. Egy kis változatosság a mindennapokban. Próbáljátok ki bátran.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 450 g kukorica (friss főtt kukorica, vagy konzerv)
  • 50 g kókuszreszelék
  • 30 g rizs (vagy 1 db közepes méretű burgonya)
  • 50 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db bio citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 3 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 0,5 teáskanál cayenne bors
  • ízlés szerint
  • 1 kávéskanál bors ízlés szerint
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 dl növényi krém

Instructions

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába öntjük.
  • Elindítjuk a Krémleves/Cream soup vagy Corn Juice programot.
  • A program végeztével, a kész levest átszűrjük, hogy ne maradjanak benne héj darabkák.
  • A leszűrt levest visszaöntjük a tartályba, majd hozzá turmixoljuk a növényi krémet/kókusztejszínt a Fruit Juice funkcióval.
  • A levest tálalhatjuk levesgyönggyel, zöldfűszerekkel, pirított magvakkal, reszelt sajttal, pattogatott kukoricával.

Notes

Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu