Nyomtatás
Pikáns kukorica krémleves
Egyszerű, krémes, kukoricaleves. Aki a kukoricát szereti, biztosan ezt a levest is imádni fogja. Egy kis változatosság a mindennapokban. Próbáljátok ki bátran.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
450
g
kukorica
(friss főtt kukorica, vagy konzerv)
50
g
kókuszreszelék
30
g
rizs
(vagy 1 db közepes méretű burgonya)
50
g
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
0,5
db
bio citrom leve
1
evőkanál
olívaolaj
vagy kókuszolaj
3
teáskanál
ételízesítő
2
teáskanál
kurkuma
0,5
teáskanál
cayenne bors
só
ízlés szerint
1
kávéskanál
bors
ízlés szerint
víz
a maximum jelzésig
1
dl
növényi krém
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába öntjük.
Elindítjuk a Krémleves/Cream soup vagy Corn Juice programot.
A program végeztével, a kész levest átszűrjük, hogy ne maradjanak benne héj darabkák.
A leszűrt levest visszaöntjük a tartályba, majd hozzá turmixoljuk a növényi krémet/kókusztejszínt a Fruit Juice funkcióval.
A levest tálalhatjuk levesgyönggyel, zöldfűszerekkel, pirított magvakkal, reszelt sajttal, pattogatott kukoricával.
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu