Panna cotta karamellás kukoricával
A panna cotta klasszikus olasz desszert különlegesség, amit most ízletes karamellizált pattogatott kukoricával tálaltunk.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l
Alapanyagok
Kukorica ital
- 450 g kukorica
- 20 g eritrit
- só egy csipetnyi/ízlés szerint
- víz a maximum jelig
Panna cotta
- 50 g nádcukor
- 30 g eritrit
- 12 g agar-agar
Karamellizált kukorica
- 1 csomag kukorica kipattogtatható
- 100 g nádcukor
- 30 g vaj vegán
Így készítsd!
-
A kukorica ital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Corn juice programot.
-
Amikor kész, a növényi italhoz habverővel hozzákeverjük a másik 3 hozzávalót, a nádcukrot, agar-agart és eritritet.
-
poharakba adagoljuk és dermedésig hűtőbe tesszük 1-2 órára.
-
A kukoricát kipattogtatjuk.
-
A nádcukrot takarék lángon fel kell olvasztani. Amikor szép aranybarna, félrehúzzuk és hozzakeverjük a tejmentes margarint vagy vajat. A karamell öntettel locsoljuk meg a tetszőleges mennyiségű kipattogott kukorica szemeket.
-
A megdermedt panna cottát karamelizállt pattogatott kukoricával tálaljuk.
Jegyzetek
Cs. Anita receptje-Nyári receptverseny helyezett