Go Back
+ servings
Print

Panna cotta karamellás kukoricával

A panna cotta klasszikus olasz desszert különlegesség, amit most ízletes karamellizált pattogatott kukoricával tálaltunk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.8 l

Ingredients

Kukorica ital

  • 450 g kukorica
  • 20 g eritrit
  • egy csipetnyi/ízlés szerint
  • víz a maximum jelig

Panna cotta

  • 50 g nádcukor
  • 30 g eritrit
  • 12 g agar-agar

Karamellizált kukorica

  • 1 csomag kukorica kipattogtatható
  • 100 g nádcukor
  • 30 g vaj vegán

Instructions

  • A kukorica ital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Corn juice programot.
  • Amikor kész, a növényi italhoz habverővel hozzákeverjük a másik 3 hozzávalót, a nádcukrot, agar-agart és eritritet.
  • poharakba adagoljuk és dermedésig hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  • A kukoricát kipattogtatjuk.
  • A nádcukrot takarék lángon fel kell olvasztani. Amikor szép aranybarna, félrehúzzuk és hozzakeverjük a tejmentes margarint vagy vajat. A karamell öntettel locsoljuk meg a tetszőleges mennyiségű kipattogott kukorica szemeket.
  • A megdermedt panna cottát karamelizállt pattogatott kukoricával tálaljuk.

Notes

Cs. Anita receptje-Nyári receptverseny helyezett