Narancsos almás chutney

Narancsos almás chutney

Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak. Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 600 g alma savanyú fajta
  • 2 db bio narancs kezeletlen
  • 2 dl narancslé
  • 100 g vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 g mazsola
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 1 kávéskanál
  • késhegynyi chili
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál almacukor vagy eritrit
  • 1,5 evőkanál pektin
  • víz a minimum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kis kockára vágjuk.
  2. A narancsok héját lereszeljük. A fehér réteget eltávolítjuk a gyümölcs húsáról, majd a narancsot is apró darabokra vágjuk.
  3. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.
  4. Az hozzávalókat a pektin kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  5. Kiválasztjuk a Juice funkciót és összeturmixoljuk az alapanyagokat.
  6. Ezután a Corn juice, vagy Baby food programmal megfőzzük.
  7. Ha lejárt a program, ízesíthetjük még almacukorral/eritrittel és hozzá keverjük a pektint, elindítjuk a Juice funkcióval.
  8. Kiforralt üvegekbe öntjük még forrón, lezárjuk. Fejre állítjuk az üvegeket és meleg helyre rakjuk, letakarjuk, majd 24 óra elteltével a végleges helyére kerülhet.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek