Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak.
Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő40minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8liter
Alapanyagok
600galmasavanyú fajta
2dbbio narancskezeletlen
2dl narancslé
100gvöröshagyma
4gerezdfokhagyma
150gmazsola
1kávéskanálgyömbérpor
1kávéskanálsó
késhegynyichili
2teáskanál fahéj
3evőkanálalmacukorvagy eritrit
1,5evőkanálpektin
víza minimum jelzésig
Így készítsd!
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kis kockára vágjuk.
A narancsok héját lereszeljük. A fehér réteget eltávolítjuk a gyümölcs húsáról, majd a narancsot is apró darabokra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.
Az hozzávalókat a pektin kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
Kiválasztjuk a Juice funkciót és összeturmixoljuk az alapanyagokat.
Ezután a Corn juice, vagy Baby food programmal megfőzzük.
Ha lejárt a program, ízesíthetjük még almacukorral/eritrittel és hozzá keverjük a pektint, elindítjuk a Juice funkcióval.
Kiforralt üvegekbe öntjük még forrón, lezárjuk. Fejre állítjuk az üvegeket és meleg helyre rakjuk, letakarjuk, majd 24 óra elteltével a végleges helyére kerülhet.