„Mungóbab ital”- desszert ital

"Mungóbabtej"- desszert ital

A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is. A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 60 g mungóbab
  • 1 dl kókusztejszín
  • 4 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0,5 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1 csipetnyi himalája só
  • víz a minimum mamximum jelzés közé

Így készítsd!

  1. A mungóbabot éjszakára beáztatjuk, így szépen megdagad és meg is puhul.
  2. Az ázatólevet leöntjük a babról, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. Összeturmixoljuk a Blend vagy a Fruit juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth soup vagy a five grain programot.
  4. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  5. Az ital tovább gazdagítható fűszerekkel, csokoládéval. Ahogy hűl, tovább sűrűsödik.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek