"Mungóbabtej"- desszert ital
A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is.
A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 60 g mungóbab
- 1 dl kókusztejszín
- 4 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 0,5 mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a minimum mamximum jelzés közé
Így készítsd!
-
A mungóbabot éjszakára beáztatjuk, így szépen megdagad és meg is puhul.
-
Az ázatólevet leöntjük a babról, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Összeturmixoljuk a Blend vagy a Fruit juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth soup vagy a five grain programot.
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Az ital tovább gazdagítható fűszerekkel, csokoládéval. Ahogy hűl, tovább sűrűsödik.