Go Back
+ servings
Print

"Mungóbabtej"- desszert ital

A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is. A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 60 g mungóbab
  • 1 dl kókusztejszín
  • 4 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0,5 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1 csipetnyi himalája só
  • víz a minimum mamximum jelzés közé

Instructions

  • A mungóbabot éjszakára beáztatjuk, így szépen megdagad és meg is puhul.
  • Az ázatólevet leöntjük a babról, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Összeturmixoljuk a Blend vagy a Fruit juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth soup vagy a five grain programot.
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Az ital tovább gazdagítható fűszerekkel, csokoládéval. Ahogy hűl, tovább sűrűsödik.