Moon milk rózsával
A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l
Alapanyagok
Alap tejhelyettesítő
- 50 g blansírozott mandula
- 72 g kókuszreszelék
- 0,5 db vaníliarúd
- 1 csipetnyi só
- 1 kiskanál Olajessimo
- 2 kiskanál kókuszvirágcukor
- víz a maximum jelzésig
A kész leszűrt italhoz adjuk:
- 1 kiskanál méz
- 1 mokkáskanál őrölt céklapor utólag keverjük a kész italhoz
- 1 evőkanál szárított rózsaszirom /vagy 10 db szárított rózsabimbó (opcionális)
Így készítsd!
-
Az alap tejpótló hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A szűrt italhoz turmixoljuk a mézet és a céklaport. A cékla csak megszínezi az italt, egyáltalán nem változtat az ízén. A rózsaszirmokat bele szórjuk és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd újra leszűrjük.
-
Ha valaki nem szereti a rózsa ízét, természetesen elhagyható. Anélkül is nagyon finom, krémes, rózsaszínű tejpótlót kortyolhatunk.