"Mogyorótej"
Finom, krémes, intenzív mogyoróízű tejhelyettesítő, ami kávéval különös, finom ízhatást ad, próbáljátok ki ti is!
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 80 g törökmogyoró
- 35 g kókuszreszelék
- 25 g kesudió
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1/4 teáskanál só ízlés szerint
- 2 teáskanál 1:4 édesítő
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Jegyzetek
TIPP: a tejet lehet tovább ízesíteni vanília rúddal ( kb. 2 cm), fahéjjal, kakaóval, csokoládéval stb.
TIPP: szépen habosítható a tej, vele készült kávé különleges ízhatást ad.
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xilitet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel.
TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll.
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu