Go Back
+ servings
Nyomtatás

"Mogyorótej"

Finom, krémes, intenzív mogyoróízű tejhelyettesítő, ami kávéval különös, finom ízhatást ad, próbáljátok ki ti is!
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 80 g törökmogyoró
  • 35 g kókuszreszelék
  • 25 g kesudió
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • 1/4 teáskanál ízlés szerint
  • 2 teáskanál 1:4 édesítő
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

Jegyzetek

TIPP: a tejet lehet tovább ízesíteni vanília rúddal ( kb. 2 cm), fahéjjal, kakaóval, csokoládéval stb.
TIPP: szépen habosítható a tej, vele készült kávé különleges ízhatást ad.
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xilitet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel.
TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll.

Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu