Mogyorós zserbó szelet

Mogyorós zserbó szelet

A megmaradt szűrlemény felhasználására tökéletes ez a recept. Csak a képzelet szab határt a variációinak. Elkészítheted tortaként, vagy muffin sütiformában is.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 40 minutes
Összes idő 1 hour
Mennyiség/űrtartalom 12 szelet

Alapanyagok

  • 2 adag mogyoró ital szűrlemény lehet más szűrlemény is.
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál eritrit
  • 40 g kókuszzsír olvasztott
  • 4 evőkanál víz
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 kávéskanál konjac liszt
  • 0,5 bio citrom leve
  • 0,5 bio citrom reszelt héja
  • 0,5 dl rum vagy vízbe kevert rum aroma
  • 50 g mazsola lehet több, kevesebb ízlés szerint
  • 200 g cukormentes sárgabarack lekvár ízlés szerint változtatható
  • 100 g csokoládé

Így készítsd!

  1. A szűrleményt tegyük sütőbe körülbelül egy órára, 150 fokon szárítsuk meg, ha teljesen kiszáradt, késes aprítóban daráljuk lisztesre.
  2. Verjünk fel négy tojás fehérjét 4 evőkanál eritrittel és fél citrom levével habosra.
  3. A 4 tojássárgáját 40 g olvasztott kókuszzsírral és 4 evőkanál vízzel ugyancsak keverjük habosra.
  4. Dolgozzuk össze a kettőt és adjuk hozzá a 1 csapott kiskanálnyi sütőporral, az útifűmaghéjjal, a konjac liszttel és egy vanília rúd kikapart belsejével elkevert szűrlemény lisztet.
  5. Keverjünk a tésztába a rumba áztatott és lecsepegtetett mazsolát.
  6. Az egészet tegyük egy szilikon formába (lehet kerek tortaforma, vagy szögletes, (de lehet belőle muffint is készíteni).
  7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, ekkor végezzünk tűpróbát. Ha nem ragad már rá a tűre a tészta, akkor készen van. Ha szükséges, süssük még 10-15 percig, a lényeg, hogy lágy, de nem ragadós tésztájú sütit kapjunk.
  8. Amikor kihűlt, vagy vágjuk ketté (ha elég magas, akár 3 részre is) a tortalapot, kenjük meg lekvárral, tedd egymásra őket, és kend el a tetejükön a csokimázt.
  9. A csokimázhoz a csokit pici vízzel és egy evőkanál kókuszzsírral elkeverve olvasszuk fel forró víz felett.
  10. Amint a csokimáz megdermedt, már szeletelhetjük is.
  11. A muffin ugyanígy készül, csak a csokimáz tetejére halmozzuk a kiskanál barack dzsemet, vagy tálaláskor kanalazzuk mellé a tányérra.

Jegyzetek

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek