-
A szűrleményt tegyük sütőbe körülbelül egy órára, 150 fokon szárítsuk meg, ha teljesen kiszáradt, késes aprítóban daráljuk lisztesre.
-
Verjünk fel négy tojás fehérjét 4 evőkanál eritrittel és fél citrom levével habosra.
-
A 4 tojássárgáját 40 g olvasztott kókuszzsírral és 4 evőkanál vízzel ugyancsak keverjük habosra.
-
Dolgozzuk össze a kettőt és adjuk hozzá a 1 csapott kiskanálnyi sütőporral, az útifűmaghéjjal, a konjac liszttel és egy vanília rúd kikapart belsejével elkevert szűrlemény lisztet.
-
Keverjünk a tésztába a rumba áztatott és lecsepegtetett mazsolát.
-
Az egészet tegyük egy szilikon formába (lehet kerek tortaforma, vagy szögletes, (de lehet belőle muffint is készíteni).
-
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, ekkor végezzünk tűpróbát. Ha nem ragad már rá a tűre a tészta, akkor készen van. Ha szükséges, süssük még 10-15 percig, a lényeg, hogy lágy, de nem ragadós tésztájú sütit kapjunk.
-
Amikor kihűlt, vagy vágjuk ketté (ha elég magas, akár 3 részre is) a tortalapot, kenjük meg lekvárral, tedd egymásra őket, és kend el a tetejükön a csokimázt.
-
A csokimázhoz a csokit pici vízzel és egy evőkanál kókuszzsírral elkeverve olvasszuk fel forró víz felett.
-
Amint a csokimáz megdermedt, már szeletelhetjük is.
-
A muffin ugyanígy készül, csak a csokimáz tetejére halmozzuk a kiskanál barack dzsemet, vagy tálaláskor kanalazzuk mellé a tányérra.