Mini kuglóf

Mini kuglóf

Őszi receptversenyünkre érkezett ez a tejmentes kuglóf recept. Gyorsan elkészíthető desszert, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 55 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l

Alapanyagok

Birsalma püré

  • 1000 g birsalma
  • 2 dl víz

Kuglóf

  • 200 g birsalma püré
  • 60 g mazsola
  • 3 db tojás
  • 200 g cukor vagy eritrit
  • 200 g margarin
  • 10 g vaníliás cukor
  • 260 g liszt
  • 5 g sütőpor
  • 1 csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi szegfűszeg
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál rumaroma (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 evőkanál csokicsepp (opcionális)

Így készítsd!

Püré elkészítése:

  1. A Vegital növényi italkészítőben főzünk egy birsalma pürét. A püré hozzávalóit a tartályba tesszük. Először elindítjuk a Fruit Juice programot, majd készre főzzük a Corn juice/vagy a Baby food programmal.

Kuglóf elkészítése

  1. A birsalma püréből kimérünk 200 g-ot, majd hozzákeverünk 60 g mazsolát és félre tesszük.
  2. 3 egész tojást, 200 g cukrot, 200 g növényi margarint, 1 vaníliás cukrot, 260 g lisztet és 5 g sütőport összekeverünk. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját, a rumaromát és 2 kanál csokicseppet.
  3. Végül az előkészített mazsolás birsalma pürét a keverékbe dolgozzuk.
  4. Mini szilikon muffinformákba töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor kihűlt kivesszük a formából és porcukorral/vagy poreritrittel megszórjuk.

Jegyzetek

K. R. orsolya recepteje-Őszi receptverseny

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek