Őszi receptversenyünkre érkezett ez a tejmentes kuglóf recept. Gyorsan elkészíthető desszert, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő25minutes
Összes idő55minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8l
Alapanyagok
Birsalma püré
1000gbirsalma
2dlvíz
Kuglóf
200gbirsalma püré
60gmazsola
3dbtojás
200gcukorvagy eritrit
200gmargarin
10gvaníliás cukor
260gliszt
5gsütőpor
1csipetnyiőrölt fahéj
1csipetnyiszegfűszeg
1dbbio citrom reszelt héja
1kiskanálrumaroma(ízlés szerint lehet több is)
2evőkanálcsokicsepp(opcionális)
Így készítsd!
Püré elkészítése:
A Vegital növényi italkészítőben főzünk egy birsalma pürét.
A püré hozzávalóit a tartályba tesszük. Először elindítjuk a Fruit Juice programot, majd készre főzzük a Corn juice/vagy a Baby food programmal.
Kuglóf elkészítése
A birsalma püréből kimérünk 200 g-ot, majd hozzákeverünk 60 g mazsolát és félre tesszük.
3 egész tojást, 200 g cukrot, 200 g növényi margarint, 1 vaníliás cukrot, 260 g lisztet és 5 g sütőport összekeverünk. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját, a rumaromát és 2 kanál csokicseppet.
Végül az előkészített mazsolás birsalma pürét a keverékbe dolgozzuk.
Mini szilikon muffinformákba töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor kihűlt kivesszük a formából és porcukorral/vagy poreritrittel megszórjuk.