Mézes-levendulás mandula ital

Mézes-levendulás mandula ital

Levendula, az illatos gyógynövény. A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt. A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez. Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 100 g blansírozott mandula
  • 108 g kókuszreszelék
  • 5 fej levendulavirág friss, vagy szárított
  • 1 g csipetnyi
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • víz a maximum jelzésig
  • 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is, utólag keverjük a kész italhoz)

Így készítsd!

  1. Az ital hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Elindítjuk a "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A mézet a már langyos italhoz turmixoljuk a Juice/Nyers italok funkcióval.
  5. Tippek: Minél több levendulát teszünk hozzá, annál markánsabb lesz a levendula íz. Az ital elkészíthető akár kókusztejjel is. Készíthető eritrittel és/vagy mézzel is, akár a kettő keverékével. A szűrlemény felhasználható piskótába, muffinba, kekszekbe!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek