Mézes-levendulás mandula ital
Levendula, az illatos gyógynövény.
A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt.
A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez.
Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 100 g blansírozott mandula
- 108 g kókuszreszelék
- 5 fej levendulavirág friss, vagy szárított
- 1 g só csipetnyi
- 1 evőkanál Olajessimo
- víz a maximum jelzésig
- 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is, utólag keverjük a kész italhoz)
Így készítsd!
-
Az ital hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A mézet a már langyos italhoz turmixoljuk a Juice/Nyers italok funkcióval.
-
Tippek: Minél több levendulát teszünk hozzá, annál markánsabb lesz a levendula íz. Az ital elkészíthető akár kókusztejjel is. Készíthető eritrittel és/vagy mézzel is, akár a kettő keverékével. A szűrlemény felhasználható piskótába, muffinba, kekszekbe!